Kayıt ol    Kayıp şifre
APK indir » Android Genel Bilgiler » Kaçak Xiaomi alınır mı?
Kaçak Xiaomi alınır mı?

Kaçak Xiaomi Alınır Mı


Kaçak Xiaomi Alınır Mı?



Xiaomi IMEI atılıyor mu?



Ülkemizde çok yüksek miktarlara ulaşan kaçak IMEI atılmış telefonlara karşı BTK’nın bir önlem alacağı beklenirken hamle Xiaomi‘den geldi. Yeni Xiaomi modellerine IMEI atılamayacak.

Orjinal kaçak telefon alınır mı?



Tamamen yasa dışı olan bu işlemi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kaçak telefonlar derken, kişinin bir yurt dışı gezisinde güvenilir yerlerden sıfır olarak satın aldığı, ülkeye getirdikten sonra pasaport kaydını yaptığı veya 4 aylık süre sonunda tablet niyetine kullandığı nereden geldiği bilinen cihazlardan bahsetmiyoruz.

Neden Xiaomi alınmaz?



Redmi, Xiaomi‘nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur. Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı. (Bunlardan birisi de benim.)

Kaçak telefon neden ucuz?



Kısacası satın aldığınız kaçak telefon, yüzde 25’lik ÖTV, yüzde 18’lik KDV ve yüzde 6’lık TRT Payı’ndan muaf oluyor. İşte tam olarak da bu sebeplerden ötürü kaçak telefonların fiyatı, ülkemizde garantili olarak satılan telefonlardan çok daha ucuz.

Telefona IMEI kaça atılır?



IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

IMEI atmak yasak mı?



İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir. … Kopyalama işini yapan kişilere bin günden on beş bin güne kadar adli para cezası verilir.”

Yurtdışı telefon alırsak ne olur?



Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretleri (IMEI) Nedir? Yurt dışından telefon getirmek istediğimizde ödememiz gereken harç tutarı olan IMEI kayıt ücreti, yaklaşık 2 bin TL. 2019’da 618 TL’den 1500 TL’ye ve 2021’de ise 2000 TL’ye çıkmıştı. Bunun yanı sıra 2022 IMEI ücretinin 2 bin 772 liraya çıkarılması bekleniyor.

GÜNCEL Haber : 2021 yılında 2 bin 6 TL olan harç ücreti, 2022 yılına gelindiğinde 2 bin 732 TL olmuştu. 2023 yılında ise bu rakam 6 bin 90 TL'ye çıkartıldı.

Kaçak cep telefonu kullanmak suç mu?



Türkiye’deki kullanıcılar için sorun teşkil edecek tek fark IMEI numarasının BTK tarafından kayıtlı olup olmadığıdır. Kaçak Spot Telefon Satın Almak / Satmak Yasal mıdır? Kaçak telefon alıp satmak yasalara aykırıdır. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Polisi bu tür şeyler ile özel olarak ilgilenmektedir.

Xiaomi yasaklandı Mı?



Akıllı telefon üreticisi Xiaomi tarafından Hong Kong borsasına sunulan dosyada, “ABD’nin Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi, ABD Savunma Bakanlığı’nın şirketi Çin ordusu bağlantılı şirket (CCMC) olarak tanımlayan kararını iptal eden bir emir yayınladı” dedi.

Kaçak Xiaomi Alınır Mı

Hangi Xiaomi telefon alınmalı?



En İyi Xiaomi Telefon Listesi


En İyi Xiaomi Telefon Listesi


Kaçak telefonlara ne olur?



Teknik olarak ufak tefek farklılıklar dışında bir sorun yaşamıyorsunuz. Kaçak telefon aldığınızda kayıt işlemi yapılmadığından sadece 4 ay telefon şebeke veriyor. Sonrasında ise şebek vermiyor. Bu sorunu çözmek için de cüzi bir miktar para ödeyerek telefona imei attırabilirsiniz. (imei atmak/ attırmak yasal değildir.)

IMEI atılan telefon kapanır mı?



5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

Kaçak telefon IMEI ne kadar sürer?



Cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı var mıdır? Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
IMEI atmak suç mu?

‘Yeni telefon sahibi suçlu olur’ İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.
Kaçak telefon kullanmak yasak mı?

Türkiye’deki kullanıcılar için sorun teşkil edecek tek fark IMEI numarasının BTK tarafından kayıtlı olup olmadığıdır. Kaçak Spot Telefon Satın Almak / Satmak Yasal mıdır? Kaçak telefon alıp satmak yasalara aykırıdır. … Fakat kaçak telefon kullanan kimselere karşı herhangi bir yasal yaptırım söz konusu değil.

KAYNAK


Reyting:

Kategori: Android Genel Bilgiler
Gösterim: 625
 
Tarih 22-11-2022, 20:36
Etiketler: Xiaomi, kaçak Xiaomi
Sitede kayıtsız olarak olarak gezinmektesiniz.
Sayın ziyaretçimiz size üye olmanızı tavsiye ederiz.
Yorum ekle
Adınız:
E-Mail Adresiniz:
Kod: Kodu Güncelle
Kodu girin: