Kayıt ol    Kayıp şifre
APK indir » Android Genel Bilgiler » Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü
Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü

Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü


Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü



Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü; Merhaba arkadaşlar. Çoğumuz FPS oyunu oynarken Aşırı derecede ping yükselmesi yaşamaktayız. Bu durum canımızı çok sıkmakla birlikte oynadığımız oyundan keyif alamaz duruma getirmektedir.

Konu başlığı ne kadar PUBG mobile olsa da genel anlamada FPS oyunlarının ping yükselme sorunları aşağıda bahsettiklerim ile aynıdır. Bu yüzden konu sizi aldatmasın Örneğin; Call OF Duty Mobile oyununda Ping sorunu yaşıyor olabilirsiniz aşağıdaki yöntemleri denemekten kaçınmayınız.

Aslında ping girmesinin bir çok nedeni olsa da bir kaç yöntem ile pingimizi düşürebiliriz.

Başlangıç;



İlk olarak cihazımızın Modeme uzaklığı ne kadar bu en önemli husus eğer modeminiz bağlı bulunduğu cihazınıza uzak ise ping yükselmeleri yaşaya bilirsiniz. Burada ki husus ilk olarak Sorun modem demi yoksa cihazınızda mı onu öğrenelim bir başka wifi ağında deneyelim sorun devam eder ise cihazınız ile ilgili problemler var demektir.

Sorunun kaynağını bulmak için aşağıdaki işlemleri gözden geçirelim.

Bağlı bulunduğunuz ağda sizden başka bağlı kullanıcı var mı ? var ise modeminizi meşgul ediyor mu ? Film, video izliyorlar mı müzik dinliyor mu eğer bunları yapıyorlarsa ping yükselmesi yaşamanız normaldir. Çünkü bu tür eylemler indirme işlemi yapacağından İnternetinizi yavaşlatacaktır.

Genellikle Ping yükselmeleri aşağıdaki nedenlerden dolayı gerçekleşir

1. Birden fazla kullanıcı aynı anda internet üzerinden film, video, MP3 gibi içerikler izlemesi ve dinlemesi

2. Açık olan PC güncelleme yapıyor olması (Windows 10 işletim sistemi sürekli güncelleme yapmaktadır.) Microsoft store üzerinden’de uygulamaları güncelleme yapacağından, internet ağınızı aşırı derecede yavaşlatır, ve ping sorunu yaşatır.

3. Mevcut ağdaki cihazların Play store üzerinden uygulama veya sistem güncellemesi yapıyor olabilir.

4. Modem 2.5 GHz bandı ağa bağlanan cihazları kaldıramıyor olması bunu eğer modeminiz destekliyorsa 5.0 GHz yapmanızda fayda olacaktır.

5. Virüsler tarafından sistemi yorması veri akışı nedeni ile yavaşlaması.

6. Bluetooth ürünlerinin birden fazla kullanılması cihaza tanımlı olması ve kullanılıyor olması

7. VPN Uygulaması kullanıyor olmanız.

8. Arka planda çalışan uygulamalar nedeni ile.



Pubg Mobile Aşırı Ping Sorunu Çözümü

Ping Sorunu Çözümü



Üst de maddeler halinde yazılmış olan nedenlerin çözümünden bahsedelim.

1. Maddede yapacağınız şey diğer kullanıcıları video, film izliyor ise 480P video çözünürlüğü ile izlemesine ikna etmeniz 🙂

2. Madde Windows işletim sistemi güncellemelerini kapatınız. Windows 10 güncelleme kapatmak için Başlat > Ayarlar > Güncelleştirmeleri 7 Günlüğüne duraklat seçeneğini tıklayınız ve güncellemeleri kapatınız Otomatik olarak güncelleme almayacaktır. Microsoft Store otomatik güncellemesini kapatmak için, Microsoft Store girin ve ardından sağ üste … üç noktayı tıklayın Ayarlar ve ardından uygulamaları otomatik olarak güncelleştir’i kapatınız.

3. Sizden başka kullanıcıların cihazları güncelleme yapıyor olabilir. Bu genelde güncellemelerin boyutuna göre süresi değişmektedir. Bir kaç saat içinde indirme işlemi bittikten sonra düzelir.

4. Modeminizin arayüzüne girip 2.5 GHz bandını bulup 5.0 GHz bandına çekiniz.

5. Güvenilir bir virüs tarayıcı ile sisteminizi tarayınız.

6. Gereksiz yere Bluetooth ağınızı meşgul eden bağlantılardan kaçınınız. Ben oyun oynarken diğer Bluetooth cihazlardan çıkıyorum Akıllı saat Bluetooth Ses aygıtları vb.

7. VPN Uygulaması kullanıyorsanız uygulamayı kapatınız çünkü sanal bir IP oluşturacağından ağınızı yavaşlatacaktır.

8. Arka planda çalışan uygulamalar kapatınız. İnternet ağı kullanan uygulamalar açık olduğu sürece arka planda da olsa internetinizi kullanmaya devam edeceğinden PİNG sorunu yaşaya bilirsiniz.

9. Bazen, oyundaki sorunlar veya aksaklıklar nedeniyle, oyuncular yüksek ping almaya başlar. Ancak PUBG Mobile, oyunculara oyunu onarma seçeneği sunar. Oyun yüklenirken onarma seçeneğini tıklayarak onarım işlemini gerçekleştiriniz.

10. Cihazınızın Güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Sorun devam ediyorsa Xiaomi – Redmi cihazları için Ayarlar Bağlantı & Paylaşım giriniz.Wi-fi’yi mobil ağları ve Bluetooth’u sıfırla seçeneğinden tüm ağları sıfırlayınız.
Diğer Cihazlar için Ayarlar’a girip arama kısmına ağ sıfırlama yazınız ve ağları sıfırlayınız

Sorun devam ediyor ise Cihazınızı fabrika ayarlarına dönünüz. Eğer bu da çözüm olmaz ise İnternet sağlayıcınız ile görüşün ve ping durumunu gözden geçirmesini isteyiniz.

Eğer sorun devam ediyorsa bir hızlandırma uygulaması indirebilirsiniz.


Reyting:

Kategori: Android Genel Bilgiler
Gösterim: 538
 
Tarih 21-11-2022, 21:24
Sitede kayıtsız olarak olarak gezinmektesiniz.
Sayın ziyaretçimiz size üye olmanızı tavsiye ederiz.
Yorum ekle
Adınız:
E-Mail Adresiniz:
Kod: Kodu Güncelle
Kodu girin: