Kayıt ol    Kayıp şifre
APK indir » Android Genel Bilgiler » General Mobile Arama Özelliklerini Anlatan Videolu Dersler
General Mobile Arama Özelliklerini Anlatan Videolu Dersler

General Mobile Arama Özelliklerini Anlatan Videolu Dersler


Bu konumuzda şu an da ülkemizde çok tutulan ve kullanıcıları tarafından çok beğenilen "General Mobile Discovery" akıllı telefonun pek çok bilinmeyeni veya yeni başlayanlar için sıfırdan sizlere videolu olarak anlayacağınız şekilde anlatılmış orjinal videolarını sizlere sunmak istedik. Çünkü ülkemizde bir hala bir geçiş dönemi devam etmektedir. Android Dünya'da yerini alsa da bizde yeni geçenler hala mevcut. Bu sebepten bu videoların sizlere faydalı olacağını düşünüyoruz.

Bu videolar aslında sadece "General Mobile" kullananlara değil diğer telefon modellerine de fikir verebilir, çünkü bazı fonksiyonları birbirine yakın. Sonuçta Android yüklü olduğu için altyapı aynı sadece firmalar kendi arayüz ve uygulamalarını yüklemektedirler. cepapkindir.com olarak bu konumuzda sizlere 8 adet video anlatımı sunacağız. İyi seyirler

Diğer konumuz olan ve yine sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz "General Mobile Kurulum Video Dersleri" isimli makalemize bakabilirsiniz.

General Mobile Arama Özelliklerini Anlatan Videolar

Telefonunuzda Arama Yapma Ekranı Kullanımı :

GM Discovery telefonunuzda nasıl arama yapabilirim diyorsanız?

General mobile Discovery'de arama yapmak için; Arama ekranına yardımı ile aramak istediğiniz numarayı çevirebilir; ya da rehberinizde kayıtlı herhangi bir ismi aramak için kişinin isminin harflerine sırayla basabilirsiniz. Örneğin Ahmet yazmak için 24638 tuşlarına sıra ile basmanız yeterlidir. Ayrıca Discovery'de numara tuşlarını sağa doğru çektiğinizde Q klavye ile de kolayca arama yapabilirsiniz.



Telefonunuzda Arama Engelleme :

Sizi birinin aramasını engellemek veya onu bloke etmek isterseniz, güzel, anlaşılır ve kısa anlatımlı video için...

UYARI ! : Engelleme özelliğinin aktif olabilmesi için engellenmek istenen numaranın telefon hafızasında kayıtlı olması gerekmektedir.

Herhangi bir numaranın sizi aramasını engellemek isterseniz o numarayı bloke edebilirsiniz. Bunun için önce numarayı rehbere kaydedip, rehber sekmesine girin. Engellemek istediğiniz kişiye tıklayın. Sol seçenekler tuşuna basarak "gelen çağrıyı bloke et" özelliğini seçin. Telefonunuz seçtiğiniz numaranın sizi araması otomatik engellenecektir.Karşı tarafa meşgul tonu verilecektir.
Eğer daha sonra blokeyi kaldırmak isterseniz yine aynı yolu izleyerek bloke işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.



General Mobile Arama Kayıt Özellikleri :

Çağrı kayıtlarından sizi arayan numaraları filitreleyebilirsiniz. Bunun için arama ekranı-sol seçenekler tuşu-arama kayıtları yapmanız yeterlidir. Buradan giden, gelen ve cevapsız aramaları filitreleyebilirsiniz. İsterseniz sadece cevapsız aramaları seçerek; o kategoriye ait tüm aramaları aynı anda görebilirsiniz.



Telefon Aramalarını Yönlendirme :

Telefonunuzu başka bir cep telefonu numarasına yönlendirmek için arama ekranınındayken sol seçenekler kısmına girin. cepapkindir.com Önce ayarları daha sonra sesli aramayı daha sonra da çağrı yönlendirmeyi seçerek telefonunuzu yönlendirin. Yönlendirmeyi iptal etmek için aynı adımları tekrar etmeniz yeterlidir. Bu hizmet şebekeniz tarafından ücretlendirilecektir.



Telefonunuzun Rehber Görünümleri :

Telefonunuzdan mail ve sosyal medya hesaplarınızdaki kişileri görebilmek için bu hesapları rehberinize kurmanız yeterlidir. Daha fazla hesap eklemek için hesap ekle bölümünden eklenebilecek diğer hesapları görebilirsiniz.
Rehber bölümünde kurulu hesapların hepsinin aynı yerde bulunmasını istemiyorsanız rehberden sol taraftaki seçenekler tuşuna tıklayın. Görüntülenecek kişiler bölümüne girin. Örnek olarak sadece SIM kartınızda kayıtlı kişileri seçebilirsiniz; veya en alttaki özelleştir bölümünü birden fazla hesabı görüntülemek için kullanabilirsiniz.



Discovery Rehbere Kişi Nasıl Eklenir?

İstediğiniz bir numarayı rehbere kaydetmek için arama ekranına girin. Kaydetmek istediğiniz numarayı çevirin ve yeni kişi ekle seçeneğine dokunun. Numarayı hangi hesabınıza kayıt edeceğinizi seçin. İsim yazmak için açılan sayfaya kişinin mail adresi, iş telefonu gibi eklemek istediğiniz diğer bilgileri de ekleyebilirsiniz. sol üst köşedeki fotoğraf bölümünü kullanarak kaydettiğiniz kişi sizi aradığında ekranda fotoğrafının gözükmesini sağlayabilirsiniz. O anda fotoğrafını çekebilir ya da çekilmiş olan bir fotoğrafı kullanabilirsiniz.
Rehberdeki bir kişinin bilgilerini düzenlemek için rehberden kişiyi bulduktan sonra alt tarafta orta kısımda bulunan kalem ikonuna tıklayarak düzenleme işlemini yapabilirsiniz.



Telefondaki Kişi (Rehber) Aktarımı Nasıl Yapılır?

SIM hafızası, telefon hafızası veya mail hesabındaki kişiler arasında kişi aktarımını yapmak için rehberden sol seçenekler tuşuna basın. İçe/dışa aktar bölümüne gelin kopyalamak istediğiniz hesabı seçin, ileri tuşuna basın. Bu işlemi tamamlamak için hedef hesabı seçin.

Örneğin: SIM kartınızdaki kişileri Gmail hesabınıza aktararak rehberinizin internetten de ulaşılabilir olmasını sağlayabilirsiniz.



Discovery Telefon SMS Özellikleri Değiştirme

Ana ekrandaki mesaj kutusuna tıklayarak SMS bölümüne giriniz. Alt orta kısımda çıkan ikona tıklayarak yeni mesaj yazma bölümüne giriniz. Sağ üst kısımdaki ikona tıklayarak, son aradığınız kişilerden ya da sağda görünen rehberinizdeki numaralardan tüm kişileri seçebilirsiniz. Yahut gönderim yapmak istediğiniz kişileri tek tek işaretleyip seçili tuşuna basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı anda en fazla 200 kişiye SMS gönderebilirsiniz. cepapkindir.com SMS göndereceğiniz kişileri seçtikten sonra "mesaj yazın" yazan boşluğa tıklayarak mesajınızı yazabilirsiniz. Ardından sağ tarafta yer alan yeşil ikona tıklayarak mesajınızı gönderebilirsiniz.





Reyting:

Kategori: Android Genel Bilgiler
Gösterim: 4 360
 
Tarih 24-06-2014, 18:09
Sitede kayıtsız olarak olarak gezinmektesiniz.
Sayın ziyaretçimiz size üye olmanızı tavsiye ederiz.
Yorum ekle
Adınız:
E-Mail Adresiniz:
Kod: Kodu Güncelle
Kodu girin: