Kayıt ol    Kayıp şifre
APK indir » Android Genel Bilgiler » Kim Arıyor CIA Android Programı Hakkında Bilinmeyenler
Kim Arıyor CIA Android Programı Hakkında Bilinmeyenler

Kim Arıyor CIA Android Programı Hakkında Bilinmeyenler


Kim Arıyor CIA Android Programı Hakkında Bilinmeyenler

Cep telefonlarında CIA Android kim arıyor uygulamasını bu aralar bir kaç arkadaşımda gördüm. Lakin çoğu kullanıcının bu APK uzantılı Android uygulamasını cep telefonuna indirip kurduğu zaman arattırdığı numaraları bulduğu zaman çok garip isimlerle veya bulamadığı sonuçlar ile karşılaştığındaki yüz ifadeleri inanın çok ilginçti.

Bu uygulama istediği izinler ile sizlerin rehberinizdeki kişi listenizi kendine yedekleyip arayan kişilere sunarak bir nevi adı gibi casusluk, gizli ajanlık yapmaktadır. Bunu gayri resmi yapmamaktadır. Resmi olarak yapmaktadır. Bunu da telefonunuza yüklerken sizden istediği izinler ile yapabilmektedir.

Örnek olarak ben çok arkadaşımın telefon numaralarını denedim. Sizlerde deneyebilirsiniz. İşin kötü tarafı bir şakacı arkadaşınızda ismini garip şekilde kaydedildi ise sizi de o isimle arayana servis etmektedir. Benim arkadaşlarım iş yeri ismi ile kaydettikleri için iş yerindeki isim ile çıktığında nerede çalıştığımı nasıl biliyor diye sormuşlardı. Sebebi gayet açık anlattığım sebepten dolayı. İşin kötü tarafı kaçamak yapanlar, ismi tuhaf kaydedilenler (burada örnek vermek istemiyorum ama kötüsünü düşünmenizi tavsiye ederim.) veya bu uygulamanın açığını bilerek isimleri farklı kaydedip çevresine gösterenler olduğunda düşeceğiniz durum gerçekten vahimdir.


Kendi ismimden örnek verecek olursam bir arkadaşım benim ismimi cep telefonuna By_EnGo değilde Aşkım EnGo, CanımEngo, Hayatım gibi aklınıza gelecebilecek kötü veya iyi herhangi birşey yazarak kaydetsin. Benim de eşim, kız arkadaşım, sevdiğim, çıktığım bir kız veya nişanlım da bu programı kullandığını düşünün. Sizin cep telefon numaranızı yazarak bu CIA Kim Arıyor ile aratır ise karşısına isminiz nasıl yazıldı ise o şekilde çıkacağından garip sorular ile karşılaşabilirsiniz.

Listeden Adını Çıkarmak İsteyenlerin Yapması Gerekenler:
Eğer bu uygulamada telefon numaranızın görünmesini istemiyorsanız http://cia-app.com/self-service/delist-number/ linkinden bulunduğunuz ülkeyi seçerek 10 haneli numaranızı yazarak "delist my number" yazısını tıklayarak listeden adınızı çıkartabilirsiniz.
İsminizin çıkartmak istemiyorsanız fakat düzeltmek istiyorsanız:
Ve diğer yaptığım araştırma sonucunda ismini bu uygulama da düzeltmenin bir yolu var. http://cia-app.com/self-service/adinizi-ve-numaranizi-guncelleyin/ adresine giderek eğer adınız tuhaf olarak kaydedilmiş ise bu linkten düzeltme talebinde bulunabiliyorsunuz.

Tabi bu uygulamayı yükleyip yüklememek size kalmış. Sonuçta bunları yapmak için sizden izinleri istiyor.

NOT: Bu yazı uygulamayı kötülemek veya karamak gayesi ile yazılmamıştır. Sadece bilgi amaçlıdır. Alıntı değildir.


Reyting:

Kategori: Android Genel Bilgiler
Gösterim: 11 234
 
Tarih 3-12-2013, 21:39
Sitede kayıtsız olarak olarak gezinmektesiniz.
Sayın ziyaretçimiz size üye olmanızı tavsiye ederiz.
Yorum ekle
Adınız:
E-Mail Adresiniz:
Kod: Kodu Güncelle
Kodu girin: